0
Főoldal Blog bejegyzések Színes ételekkel a betegségek ellen!

Színes ételekkel a betegségek ellen!

Színes ételekkel a betegségek ellen! Az egészséges táplálkozás a színes táplálkozással lehet egyenlő?

A szivárvány étkezést sokan az egészség kulcsának gondolják. Ennek az oka, hogy a különböző színekben található tápanyagok különböző előnyökkel járnak az egészség szempontjából. Mik is ezek:

1. Citromsárga és narancssárga

  • Tele vannak C-vitaminnal.
  • Béta – karotint tartalmaznak, amely A-vitaminná alakul a szervezetben, ez pedig egy olyan antioxidáns vitamin, amely a bőr és a szem egészségét biztosítja.
  • Fokozzák a véráramlást.
  • Csökkenthető a stroke kialakulásának kockázatát.

2. Zöld

  • Gazdag forrásai az izoflavonoknak, a luteinnek és a K-vitaminnak, amely tápanyagok többek között a csontok egészségét biztosítják.
  • Folsavat tartalmaznak.
  • Nagyon sok antioxidánst és C-vitamint tartalmaznak, amelyek az immunrendszer megfelelő működését biztosítják.

3. Lila és kék

  • Antociánban és resveratrolban gazdagok, amelyek lassítják az emberi szervezetben az öregedési folyamatokat.
  • Az antioxidánsaik nagyszerűen semlegesítik a szabadgyökök okozta oxidatív károsodások mértékét.

4. Fehér és barna

  • Allicin nevű vegyületet tartalmaznak, amely kiemelkedő rákellenes hatással rendelkezik.
  • A gomba például sok D-vitamint is tartalmaz, amely az immunműködést segíti elő.

5. Piros

  • Gyakran magas C-vitamin, antioxidánsok és likopin források. A likopin csökkenti a szívbetegség kockázatát és védi a bőrt a napfény okozta károsodástól.

 

Szivárvány étkezés a pingvinpatika.hu oldalról

 

 

Forrás:

https://www.goodfoodmagazin.hu/gasztro/szivarvanyszinu_etelek

https://pingvinpatika.hu/blog/post/a-szivarvany-etkezes.html

https://etkezztudatosan.hu/a-szivarvany-dieta/

Ajánlott cikkek
Ezt kóstoltuk Thaiföldön
Olvass tovább
Gyors, olcsó és könnyű köret-alternatíva
Olvass tovább
Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!
Olvass tovább